Servicii stomatologice oferite
Cabinet Stomatologic Drumul Taberei
COOKIES   l   GDPR   l   TERMENI SI CONDITII                                                                                                                                 Web & Graphic design: www.hellodigital.ro
Programari: 0762.537.297
PLOMBA (OBTURATIA CORONARA) Restaurarea coroanelor dentare cu un anumit grad de distructie, se realizeaza cu ajutorul rasinilor compozite. Rasinile compozite sunt indicate in cazul leziunilor carioase mici si medii. Cu ajutorul obturatiilor coronare prevenim raspandirea cariei si aparitia unor probleme dentare mult mai grave, cum ar fi pierderea dintilor. Pentru a evita distructia dintelui, se recomanda vizita la medicul stomatolog la fiecare 6 luni. Preventia este mult mai putin dureroasa si costisitoare, decat tratarea multiplelor afectiuni complicate!
DETARTRAJUL Presupune inlaturarea tartrului de pe suprafetele dintilor. Tartrul reprezinta depunerea placii bacteriene, intr-o forma dura, si favorizeaza aparitia cariilor si a bolii paradontale. Acesta se depune preponderent in zona incisivilor inferiori, unde saliva stagneaza si in zona dintilor “inghesuiti”, unde nu se poate efectua autocuratirea si nici curatirea corespunzator. Detartrajul cu ultrasunete elimina, cu ajutorul vibratiilor sonice, depozitele de tartru subgingival, iar sangerarea si inflamatia sunt reduse. Acesta nu necesita anestezie, deoarece este o procedura nedureroasa. Dupa efectuarea detartrajului se continua cu periajul profesional, care are rolul de a indeparta si ultimele mici depozite de pe suprafata dintilor. Recomandam efectuarea detartrajului de cel putin doua ori pe an!
ALBIREA PROFESIONALA Reprezinta cea mai simpla metoda de a avea un zambet stralucitor dintr-o singura vizita la medicul stomatolog. De ce apelam la albirea profesionala? In timp, dintii sunt supusi unor factori externi care duc la ingalbenirea sau patarea acestora. Consumul de alimente si bauturi care schimba culoarea dintilor, cum ar fi: cafeaua, ceaiul, vinul rosu, sucurile, fumatul, etc. Albirea isi pastreaza efectele cu pana la 2 ani, in functie de obiceiurile de viata ale pacientilor. Cu ajutorul acesteia, majoritatea pacientilor isi recapata increderea in sine!
COROANELE DENTARE Sunt utilizate in cazul leziunilor coronare, cum ar fi: caria, abraziunea, fracturile, anomalii de forma, volum, pozitie si culoare. Precum si in cazul edentatiei partiale (lipsa unui numar de dinti de pe o arcada). Complicatiile edentatiei partiale: Migrarea verticala/orizontala a dintilor, atrofia crestei alveolare, abrazia dentara, modificari musculare, suferinte digestive, suferinte psihice. Coroanele dentare refac in totalitate morfologia dintelui.
COROANELE DENTARE CERAMICE PE SUPORT DE ZIRCONIU (dioxidul de zirconiu) Pentru obtinerea acestora este utilizata tehnologia CAD-CAM, o linie tehnologica compusa din scaner 3D, cu ajutorul careia rezulta un schelet extrem de precis si de estetic, care imita perfect culoarea si transparenta dintelui. Lucrarile protetice din oxid de zirconiu  realizate prin tehnica CAD-CAM prezinta o inalta rezistenta la solicitarea mecanica si o excelenta adaptare. Zirconiul este un aliaj 100% biocompatibil cu organismul uman, foarte rezistent si lipsit de conductivitate electrica. Prin urmare reprezinta alegerea perfecta pentru pacientii alergici la metal. Coroanele dentare pe suport de Zirconiu sunt mai usoare decat cele pe suport metalic, iar pacientul se acomodeaza mult mai repede cu acestea. Lucrarile sunt rezistente in timp si garanteaza un zambet cu aspect natural!
COROANELE METALO - CERAMICE Sunt utilizate pentru a reda functionalitatea danturii. Acestea sunt formate dintr-o structura metalica de sustinere si un invelis din ceramica foarte asemanator cu dintii naturali din punct de vedere al culorii. Coroanele metalo-ceramice sunt recomandata atunci cand pacientul are de realizat o punte dentara ca urmare a pierderii mai multor dinti consecutivi. Datorita structurii metalice confera o rezistenta crescuta pentru sustinerea multiplelor lipsuri, atunci cand nu exista posibilitatea executarii unei lucrari pe implant.
FATETELE DENTARE Sunt utilizate in situatie efectuarii unor corecturi estetice in zona frontala. Acestea inlocuiesc smaltul dislocate de pe fata vestibulara. Cu ajutorul fatetelor dentare putem restabili forma si culoarea dintelui, fara a modifica, insa si pozitia acestuia.
TRATAMENTELE DE CANAL Presupun extragerea tesutului nervos afectat, curatarea, dezinfectarea canalului si sigilarea acestuia cu material special cu gutaperca. La aceasta procedura se apeleaza atunci cand, din cauza cariilor netratate la timp, durerea devine insuportabila si apare infectia sau cand urmeaza ca acesta sa fie imbracat cu o coroana dentara. In functie de distructia dintelui, ulterior se poate reconstrui cu material de plomba sau se apeleaza la utilizarea coroanelor dentare. Tratamentul de canal nu afecteaza functionalitatea dintelui, ci asigura pastrarea structurii naturale a acestuia cat mai mult timp.
cabinet stomatologic sector 6
ACASA          SERVICII STOMATOLOGICE          GALERIE IMAGINI          MEDIC STOMATOLOG          CAZURI          PRETURI          OFERTE          CONTACT
Fiecare zâmbet are o poveste ...                                 ... pe care o construim împreună!
PROTEZA DENTARA Reprezinta varianta stomatologica in care pacientul se poate alimenta, poate zambi si isi poate recapata stilul de viata. La proteza mobila se apeleaza in momentul in care, din diferite considerente, pacientul nu este apt pentru realizarea unei punti dentare sau pentru inserarea unor implanturi dentare. In functie de numarul de dinti ce trebuiesc inlocuiti, protezele se clasifica in: Proteze partiale:  utilizate cand inca mai exista dinti naturali sanatosi in cavitatea bucala. Acestea pot fi:       Proteze clasice: rezistente, fidelitate, crosete metalice       Proteze flexibile: flexibilitate crescuta, transluciditate, fidelitate deosebita, crosete din silicon Proteze totale:  utilizate atunci cand toti dintii naturati au fost pierduti. In cazul acestora se pot realiza doar proteze clasice.       Protezele mobile: au rolul de a reda fizionomia fetei pacientului, permitandu-I sa aiba un stil de viata sanatos, in care sa         poate vorbi, sa se poata alimenta si pentru a zambi, astfel radandu-I increderea in sine. In functie de creasta osoasa       pe care pacientul o are, acestea se pot adapta sau se lipesc cu pasta speciala pentru proteze.
IMPLANTUL DENTAR Reprezinta radacina unui dinte artificial (un surub din titan) care este plasat prin tehnici speciale la nivelul osului maxilar/mandibular pentru a inlocui dintele lipsa de pe arcada. Aceasta procedura necesita mai multe etape, impartite pe o perioada de timp de pana la 9 luni. Un tratament implanto-protetic presupune un pacient bine investigat si diagnosticat, precum si costuri crescute. Inserarea unui implant are loc atunci cand dintii stalpi sunt deficitari sau nu exista si nu se poate realiza protezarea clasica. In urma unui examen radiologic preimplantar se poate aprecia calitativ si cantitativ osul in care urmeaza sa inseram implantul, precum si depistarea altor formatiuni. Daca substratul osos este deficitar in zonele unde este nevoie de implant, fie se augmenteaza osul, fie se schimba planul de tratament. Acest fapt se realizeaza deoarece pacientul vine la medicul stomatolog pentru dinti si nu pentru implant.
EXTRACTIA DENTARA Interventie chirurgicala prin care se indeparteaza dintele ce nu mai poate fi salvat prin nici o procedura stomatologica. Cauze care duc la necesitatea efectuarii unei extractii: Procese tumorale, dinti in focare de fractura, procese inflamatorii maxilare, sinuzite odontogene, scop ortodontic, boala de focar, cauze sociale. Indicatii post-extractionale:    -  se tin compresele strans, timp de doua ore. Daca dupa cele doua ore, sangerarea nu s-a oprit, se aplica altele;    -  nu se clateste locul extractiei si nu se indeparteaza cheagul format, acesta ajuta la vindecare;    -  se evita consumul de alimente si bauturi reci/calde, a lactatelor si a bauturilor acidulate;    -  se evita fumatul timp de 24 ore;    -  nu se mananca pe locul extractiei pentru a evita depozitarea resturilor alimentarea si aparitia infectiei;    -  daca apar dureri, acestea se calmeaza cu antiimflamatoare si comprese reci;    -  in functie de complexitatea extratiei este posibil sa va umflati, este un lucru normal;    -  in procesul de vindecare, locul extractiei poate capata o culoare alba, lucru perfect normal;    -  daca sangerarea si durerea persista dupa 24 de ore, contactati medicul.